FAQs

En aquesta pàgina t’ajudarem a resoldre tots els teus dubtes.
Si no trobes la resposta, contacta’ns

LES #100TÍFIQUES

Inscripció al programa

Qui pot participar al programa #100tífiques?

Aquest programa connecta dones de ciència, de l’àmbit públic i el privat. Acull tots aquests perfils: investigadora, tecnòloga, professional directiva, emprenedora, empresària, doctoranda, post-doc, etc., dedicada a la recerca, la comunicació científica, la valorització, les polítiques públiques o amb càrrecs funcionals. 

Com podem participar al programa #100tífiques?

A sobre del menú superior del web, a Inscripcions > com a #100tífica, teniu l’enllaç als formularis d’inscripció. Si ja heu participat en edicions anteriors, és interessant que us identifiqueu amb el vostre usuari i contrasenya. Així només haureu d’emplenar els camps nous.

Podem participar-hi si som d’un organisme de recerca o empresa a l’estranger?

Podeu participar-hi, sigui quina sigui la vostra organització (catalana o estrangera). En cas que us trobeu a l’estranger, trieu la modalitat de xerrada virtual, i assegureu-vos de marcar totes les llengües amb què podeu impartir la xerrada.

Sobre la xerrada

Com ens assigneu el centre on impartirem la nostra xerrada?

L’emparellament #100tífica-escola es fa de manera automàtica prioritzant modalitats de xerrada, mobilitat, llengües, etc. L’algoritme maximitza les coincidències, si bé és difícil assolir el 100%. Per això és important contactar amb el centre que us hem assignat de seguida que rebeu per correu electrònic la carta d’assignació (el detall de les dades de l’escola i les vostres, visibles també a la vostra àrea privada o perfil).

Aquesta carta us arribarà uns dies abans de la xerrada, amb temps suficient per a coordinar-vos amb el centre. Recomanem revisar la safata de correu brossa si sospiteu que la carta arriba amb retard.

En una edició regular de #100tífiques, les xerrades tenen lloc l’11 de febrer, Dia de les Dones i les Nenes a la Ciència, a les 11.00 h. Si la jornada cau en festiu, suggerirem un altre dia laborable proper a aquella data. Tanmateix, sempre teniu la possibilitat d’acordar amb el centre assignat el dia i l’hora que millor us encaixi, dins d’aquella setmana.

Com preparem la nostra xerrada?

Durant els mesos de gener i febrer, organitzem tallers de formació per tal que centreu bé els temes i el focus de més interès. Les dates dels tallers s’aniran publicant al web a mesura que es vagin programant. En obrir els terminis d’inscripció als tallers, tindreu una plaça gratuïta disponible per odre rigorós d’inscripció. Teniu, tanmateix, materials a la vostra disposició (enregistrament de tallers, presentacions de formacions anteriors, plantilles per a la xerrada, guia didàctica, etc.) a la secció de recursos.

Recordeu que la vostra xerrada té l’interès d’explicar la vostra experiència vital i inspirar els nens i les nenes perquè sàpiguen que sempre poden escollir la ciència.

La xerrada ha de ser presencial o virtual?

Podeu triar la modalitat que preferiu, i procurarem prioritzar-la. En qualsevol cas, les escoles facilitaran un enllaç de videoconferència en el moment de la inscripció, per tal de garantir com a mínim la possibilitat de fer la xerrada en remot.

En cas que tingueu la possibilitat de fer-la presencialment, indiqueu en el formulari d’inscripció el vostre marge de mobilitat (per tot Catalunya o dins d’una comarca).

Tant si la xerrada és presencial com virtual, quedeu per testejar l’enllaç de videoconferència que el centre ha facilitat (visible a la carta d’assignació).

Quant temps ha de durar la xerrada?

La durada total aconsellable seria de màxim 50 minuts. La vostra xerrada no hauria de superar els 25-30 mintus, per tal de deixar l’espai per a preguntes de l’alumnat. Si feu tàndem amb una altra #100tífica, planifiqueu amb el centre una durada més llarga.

Tant si la xerrada és presencial com virtual, és important que acordeu prèviament la dinàmica de la sessió amb el centre.

Quina edat té l’alumnat?

Són nens i nenes de 6è de primària i 1r d’ESO (11-13 anys, majoritàriament).

Gestió del meu perfil

Com accedim a la nostra àrea privada?

En registrar-vos per primer cop, i una vegada us haguem validat, rebreu un correu electrònic amb un usuari (que és el vostre correu d’inscripció) i una contrasenya. Amb aquestes credencials (usuari i password), podreu accedir al vostre perfil personal dins la plataforma. Recomanem anar revisant la safata de correu brossa en el procés d’inscripció al programa.

Com podem recuperar les credencials en cas de perdre-les?

L’usuari és el vostre correu d’inscripció. Si no conserveu la contrasenya, o l’heu oblidada, podeu demanar-ne una de nova aquí.

On trobem el document de consentiment per enregistrar la xerrada?

Aquest document el podeu trobar a la vostra àrea privada o a la secció recursos. Tanmateix, és dins l’àrea privada on haureu de pujar el consentiment signat.

Per què és important facilitar les nostres dades?

En acabar l’edició regular de #100tífiques, us fem un obsequi en agraïment a la vostra participació. Necessitem les vostres dades completes, inclòs el vostre domicili particular, per assegurar-nos que us arribi directament a vosaltres.

LES ESCOLES

Inscripció al programa

Quines escoles poden participar al programa #100tífiques?

El programa s’adreça a l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO de centres públics, concertats i privats de Catalunya.

Com podem participar al programa #100tífiques?

A sobre del menú superior del web, a Inscripcions > com a escola, teniu l’enllaç als formularis d’inscripció. Si ja heu participat en edicions anteriors, és interessant que us identifiqueu amb el vostre usuari i contrasenya. Així només haureu d’emplenar els camps nous.

Hi ha uns camps per identificar-hi el centre i uns altres per a identificar-ne un responsable, que serà qui interactuarà amb la #100tífica assignada.

Sobre la xerrada

Com ens assigneu la #100tífica que impartirà la xerrada al nostre centre?

L’emparellament #100tífica-escola es fa de manera automàtica prioritzant modalitats de xerrada, mobilitat, llengües, etc. L’algoritme maximitza les coincidències, si bé és difícil assolir el 100%. Per això és important contactar amb la #100tífica que us hem assignat de seguida que rebeu per correu electrònic la carta d’assignació (el detall de les dades de la #100tífica i les vostres, visibles també a la vostra àrea privada o perfil).

Aquesta carta us arribarà un dies abans de la xerrada, amb temps suficient per a coordinar-vos amb ella. Recomanem revisar la safata de correu brossa si sospiteu que la carta arriba amb retard.

En una edició regular de #100tífiques, les xerrades tenen lloc l’11 de febrer, Dia de les Dones i les Nenes a la Ciència, a les 11.00 h. Si la jornada cau en festiu, suggerirem un altre dia laborable proper a aquella data. Tanmateix, sempre teniu la possibilitat d’acordar amb la #100tífica assignada el dia i l’hora que millor us encaixi, dins d’aquella setmana.

Com ens preparem per a la xerrada?

A la secció de recursos, trobareu unes guies didàctiques amb diferents propostes per a treballar la xerrada prèviament a classe. També hi trobareu un formulari de recollida de l’impacte en l’alumnat de la interacció amb la #100tífica, per emplenar a l’aula.

Recordeu que la xerrada de la #100tífica té l’interès d’explicar la seva experiència vital i inspirar els nens i les nenes perquè sàpiguen que sempre poden escollir la ciència.

Si la #100tífica dona el seu consentiment, podreu enregistrar la sessió. A tal efecte, signaran un document donant-vos permís per fer-ho. Podeu veure el document que emplenaran aquí (en català).

La xerrada ha de ser presencial o virtual?

Podeu triar la modalitat que preferiu, i procurarem prioritzar-la. En qualsevol cas, recordeu facilitar un enllaç de videoconferència en el moment de la inscripció, per tal de garantir com a mínim la possibilitat de fer la xerrada en remot.

Tant si la xerrada és presencial com virtual, quedeu per testejar l’enllaç de videoconferència amb la #100tífica que us hagi estat assignada.

Quant temps ha de durar la xerrada?

La #100tífica prepararà una xerrada d’uns 25-30 mintus, deixant espai per a les preguntes de l’alumnat. Si fan tàndem amb una altra #100tífica, planifiqueu amb elles una durada més llarga.

Tant si la xerrada és presencial com virtual, és important que acordeu prèviament la dinàmica de la sessió amb la #100tífica.

Gestió del perfil de centre

Com accedim a la nostra àrea privada?

En registrar-vos per primer cop, i una vegada us haguem validat, rebreu un correu electrònic amb un usuari (que és el vostre correu d’inscripció) i una contrasenya. Amb aquestes credencials (usuari i password), podreu accedir al vostre perfil personal dins la plataforma. Recomanem anar revisant la safata de correu brossa en el procés d’inscripció al programa.

Com podem recuperar les credencials en cas de perdre-les?

L’usuari és el vostre correu d’inscripció. Si no conserveu la contrasenya, o l’heu oblidada, podeu demanar-ne una de nova aquí.

On trobem la carta de compromís per participar al programa?

La carta de compromís és un document que s’ha d’emplenar obligatòriament. Us l’heu de descarregar i adjuntar signat en el moment de la inscripció.

També la podeu trobar a la secció recursos.