FAQs

100TÍFIQUES

Qui pot participar en el programa #100tífiques?
Aquest programa connecta dones de ciència, de l’àmbit públic i el privat, i impulsa les vocacions cientificotècniques entre les nenes. Acull tots aquests perfils: investigadora, tecnòloga, professional directiva, emprenedora, empresària, doctoranda, post-doc, etc., dedicades a la recerca, la comunicació científica, la valorització, les polítiques públiques o amb càrrecs funcionals.

Com podem participar en el programa #100tífiques?
A sobre del menú superior del web, teniu un enllaç als formularis d’inscripció. Si ja heu participat en edicions anteriors, és interessant que us identifiqueu amb el vostre usuari i contrasenya, ja que no cal una validació i només haureu d’emplenar els nous camps.

Si som d’un organisme de recerca o empresa a l’estranger, podem participar-hi?
Podeu participar-hi, sigui quina sigui la vostra organització (catalana o estrangera). Trieu-ne la modalitat virtual, i assegureu-vos de marcar totes les llengües amb què podeu impartir la vostra xerrada.

Com ens assigneu l’escola on impartirem la nostra xerrada?
El matching es fa prioritzant modalitats, mobilitat, llengües, interessos, etc. L’algoritme maximitza les coincidències, però no són majoritàriament al 100%. Per això és important contactar amb el centre que us hem assignat de seguida que rebeu per correu la carta d’assignació (el detall de les dades de l’escola i vostres, visibles també a la vostra àrea privada).

Les assignacions #100tífica-escola es fan uns quinze dies abans de la xerrada, amb temps suficient per a coordinar-vos amb el centre. Tant si la xerrada és presencial com virtual, quedeu per testejar l’enllaç de videoconferència que el centre ha inclòs.

En una edició regular de #100tífiques, les xerrades tenen lloc l’11 de febrer (Dia de les Dones i les Nenes a la Ciència) a les 11.00 h. Tanmateix, podeu acordar amb el centre el dia i l’hora que millor us encaixi, dins d’aquella setmana.

Com accedim a la nostra àrea privada?
En registrar-vos per primer cop, rebreu un correu amb les vostres credencials -usuari i contrasenya- posterior a la nostra validació, amb les quals podreu accedir al vostre perfil personal dins la plataforma.

En cas de perdre les credencials, com les podem recuperar?
L’usuari és el vostre correu d’inscripció. Si no en conserveu la contrasenya, podeu demanar-ne una de nova aquí.

Com preparem la nostra xerrada?
Durant les edicions de #100tífiques al febrer, organitzem tallers de formació per tal que centreu bé els temes i el focus de més interès. En obrir els terminis d’inscripció als tallers, tindreu una plaça gratuïta disponible per odre rigorós d’inscripció. Teniu, tanmateix, materials a la vostra disposició (enregistrament de tallers, presentacions de formacions anteriors, plantilles per la xerrada, guia didàctica, etc.) a la secció de RECURSOS.

Quant temps ha de durar la xerrada?
De manera ideal, no hauria de superar els 40 minuts, per deixar temps perquè us presentin i per fer les preguntes del final. Si feu tàndem amb una altra #100tífica, planifiqueu amb el centre una durada més llarga.

En cas que la xerrada sigui virtual, els alumnes intervindran al final. No podem saber si tindreu interacció directa, per això és important que acordeu la dinàmica de la sessió amb el centre.

La visita a les escoles, és presencial o virtual?
Podeu triar la modalitat preferida, i procurarem prioritzar-la. En qualsevol cas, les escoles facilitaran un enllaç de videoconferència en el moment de la inscripció, per tal de garantir-ne com a mínim la possibilitat de fer-la en remot.

En cas que tingueu la possibilitat de fer-la presencialment, indiqueu en el formulari d’inscripció el vostre marge de mobilitat (per tot Catalunya o dins d’una comarca).

Quina edat té l’alumnat?
Són nens i nenes de 6è de Primària i 1r d’ESO (11-13 anys, majoritàriament).

On trobem el full de consentiment per enregistrar la xerrada?
El podeu trobar a la secció de RECURSOS. Tanmateix, és dins l’àrea privada on haureu de pujar el consentiment signat, on també podeu trobar-hi la plantilla.

Per a què voleu el nostre domicili particular?
En acabar l’edició regular de #100tífiques, us fem un obsequi en agraïment a la vostra participació. Necessitem el vostre domicili particular per assegurar-nos que us arribi directament a vosaltres.

Com contactem amb l’equip de #100tífiques?
Podeu escriure’ns un correu a info@100tifiques.cat

 

ESCOLES

Quines escoles poden participar en el programa #100tífiques?
El programa s’adreça a l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO de centres públics, concertats i privats de Catalunya.

Com podem participar en el programa #100tífiques?
A sobre del menú superior del web, teniu un enllaç als formularis d’inscripció. Si ja heu participat en edicions anteriors, és interessant que us identifiqueu amb el vostre usuari i contrasenya, ja que no cal una validació i només haureu d’emplenar els nous camps.

Hi ha uns camps per identificar-hi el centre i uns altres per a identificar-ne un responsable, que serà qui interactuarà amb la #100tífica assignada.

Recordeu descarregar-vos la carta de compromís i adjuntar-la signada en el moment de la inscripció. Independentment de la modalitat de xerrada que trieu (virtual o presencial) heu d’incloure al camp corresponent un enllaç de videoconferència per a fer-la eventualment en remot.

El vostre CRP de referència tindrà tota la informació necessària per a coordinar l’activitat dins la vostra zona. Podeu adreçar-hi els dubtes que tingueu.

Com ens assigneu la #100tífica?
El matching es fa prioritzant modalitats, mobilitat, llengües, interessos, etc. L’algoritme maximitza les coincidències, però no són majoritàriament al 100%.

Independentment de l’àmbit científic d’especialització, la xerrada de la #100tífica té l’interès d’explicar l’experiència vital i inspirar els nens i nenes perquè sàpiguen que sempre poden triar la ciència. Procurarem que l’objecte de la seva recerca i innovació coincideixi amb el vostre interès, però no podem garantir-ho. Tampoc podem garantir que la modalitat de la xerrada preferida (presencial o virtual) sigui la que us puguem finalment oferir.

Per això és important contactar amb la #100tífica que us hem assignat de seguida que rebeu per correu la carta d’assignació (el detall de les dades de l’escola i la #100tífica, visibles també a la vostra àrea privada).

Les assignacions #100tífica-escola es fan uns quinze dies abans de la xerrada, amb temps suficient per a coordinar-vos amb la investigadora. Tant si la xerrada és presencial com virtual, quedeu per testejar l’enllaç de videoconferència que hi haureu inclòs.

En una edició regular de #100tífiques, les xerrades tenen lloc l’11 de febrer, Dia de les Dones i les Nenes a la Ciència, a les 11.00 h. Tanmateix, podeu acordar amb la #100tífica el dia i l’hora que millor us encaixi, dins d’aquella setmana.

Com accedim a la nostra àrea privada?
En registrar-vos per primer cop, rebreu un correu amb les vostres credencials (usuari i contrasenya) posterior a la nostra validació, amb les quals podreu accedir al vostre perfil personal dins la plataforma.

En cas de perdre les credencials, com les podem recuperar?
L’usuari és el vostre correu d’inscripció. Si no en conserveu la contrasenya, podeu demanar-ne una de nova aquí.

Com ens preparem per a la xerrada?
A la secció de RECURSOS, trobareu unes guies didàctiques amb diferents propostes per a treballar prèviament la xerrada amb els nens i nenes. També hi trobareu un formulari de recollida de l’impacte en l’alumnat de la interacció amb la #100tífica, per emplenar a l’aula.

Si la #100tífica dona el seu consentiment, podreu enregistrar la sessió. A tal efecte, signaran un document donant-vos permís per fer-ho. Podeu veure’n la plantilla aquí.

Quant temps dura la xerrada?
La durada total seria d’una hora. El temps d’exposició de la #100tífica serà 40 minuts, per donar temps a les preguntes del final. Si fan tàndem amb una altra #100tífica, planifiqueu amb elles una durada més llarga.

La visita a les escoles, és presencial o virtual?
Podeu triar la modalitat preferida, i procurarem prioritzar-la. En qualsevol cas, recordeu facilitar en el moment de la inscripció un enllaç de videoconferència, per tal de garantir-ne com a mínim la possibilitat de fer-la en remot.

A qui ens adrecem per resoldre els nostres dubtes?
Els CRP seran el primer interlocutor a qui adreçar-vos. La interacció entre CRP i equip de #100tífiques serà molt fluida i tindrem dues reunions: una trobada a l’inici del curs i una altra abans de l’assignació de la #100tífica), en què ens traslladaran les vostres preguntes.

El nostre correu de contacte és info@100tifiques.cat.